Verschijn hoger in Google - Tip 1

TIP 1/3: Creëer voldoende SEO content


Wat is 'content'? 

Content is alle inhoud op je website die zichtbaar is voor bezoekers. Het kan hierbij gaan om tekst, afbeeldingen, geluid, video's en animaties

Om te begrijpen waar een audio- of videobestand of animatie over gaat,  leest Google de bestandsnaam, alt text, titel, beschrijving en het onderschrift.


Wat is 'SEO' content?

SEO content is alle inhoud die is geoptimaliseerd voor zoekmachines. Dat wil zeggen dat zoekmachines makkelijk kunnen bepalen waar deze inhoud over gaat. 

Voorbeeld

Op een website over tuinieren staat tekst met verschillende termen die relevant zijn aan het aanleggen van een moestuin. Google kan  de bestandsnaam en titel  'zelf een moestuin aanleggen' lezen bij een video op de site. Ook een afbeelding draagt de bestandsnaam 'eigen moestuin - stap 1' en het onderschrift 'Stap 1 voor je eigen moestuin: kies de juiste plek'. 

Aan de hand van al deze content, die duidelijk wordt beschreven in bestandsnamen, titels en onderschriften kan Google afleiden dat deze web-pagina een antwoord biedt voor mensen die zoeken naar informatie over het aanleggen van een eigen moestuin. Het is pagina met SEO content. 


Hoeveel is 'voldoende' SEO content?

Er is geen formule voor voldoende SEO content. In een tekst van 500 woorden kun je verschillende variaties van je kernwoord verwerken. Dit is een goed richt-aantal. 

Een pagina met 300 relevante termen voor een bepaald onderwerp kan echter beter scoren als jouw 500-woorden-lange pagina met minder relevante termen. 

Voorbeeld:

Als tuinierster Tilly online zoekt naar informatie over moestuinieren zal de webpagina 'zelf een moestuin aanleggen' hoger in Google verschijnen dan de webpagina 'een taart bakken', ook al bestaat deze laatste uit meer woorden en content.

Ook andere factoren, zoals externe links, gebruiksvriendelijkheid en click through rates (CTR's) kunnen ervoor zorgen dat een pagina beter scoort als een andere, langere pagina. 

Een website met meer pagina's (van dezelfde SEO kwaliteit) als een andere website zal ook beter scoren in zoekmachineresultaten.

Ook regelmatige updates bevorderen je SEO kwaliteit: hoe meer up-to-date de content op je website, en hoe uitgebreider de content updates, hoe hoger je zult verschijn in de Google zoekresultaten.Ga verder naar TIP 2: Ga voor gebruiksvriendelijkheid (en CTR) 

Verschijn hoger in Google - Tip 1

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x